Köpvillkor

Vi säljer till företag och privatpersoner i Sverige. Utanför Sverige så säljs enbart till företag.
För att få beställa från Sotarverktyg AB måste man ha fyllt 18 år.
 

Beställning

Produkterna beställs via Internet på Sotarverktygs hemsida. Skulle du få problem är du välkommen att kontakta oss.

 

Betalningsalternativ

Kortbetalning

Betalning kan göras med VISA eller MasterCard/Eurocard. Vi samarbetar med Nets. Nets har mer än lång erfarenhet av internetbetalningar. De uppfyller marknadens och deras egna krav på säkra internetbetalninga.Läs mer om Nets på deras hemsida, www.nets.eu

 

Fakturaköp för företagskunder och privatpersoner.

Efter godkänd kreditprovning erbjuder vi betalning mot 30 dagars faktura.
 

Priser

Priserna på Sotarverktygs hemsida uppdateras i realtid. Priserna är angivna i svenska kronor och visas med moms. Sotarverktyg.se äger rätt att ändra offererade priser utan föregående avisering. Vid betalningsdröjsmål utgår årlig dröjsmålsränta på utestående belopp med åtta (8) % plus gällande referensränta (tidigare diskontot) från förfallodagen.
 

Frakt

Vi har inget minsta ordervärde men vi tar alltid ut en fraktavgift på 100:- inom Sverige såvida du inte har möjlighet att själv hämta varorna hos oss. 
Är det så att du beställer från ett annat land så offererar vi frakten.
Vid väldigt skrymmande beställningar,långa skaft, tunga beställningar (över 30 kg) och beställning av tex kem och kaminer Offererar vi frakt. 
 

Leverans

Alla leveranser sker med Schenker. Till privatpersoner skickas paketet till närmaste utlämningsställe. Till företag skickas paketet till leveransadressen hos företaget.
 

Leveranstider

Leveranstider kan inte garanteras då oförutsedda förseningar i samband med leverans kan uppstå. Normalt sker leverans inom cirka 7 dagar.  Om varan är slut meddelar vi detta snarast. OBS vid beställning av vissa maskiner så kan leveranstiden vara längre.
 

Transportskada

Transportskada skall på ankomstdagen av leveransen anmälas till närmaste Schenkerkontor och till Sotarverktyg på e-post till info@sotarverktyg.se .
 

Risken för varan  

Risken för varan går över på köparen när varan avlämnats till transportör. Vid köp gjort av konsument går risken över på köparen först när varan överlämnats av transportör.
 

Ej uthämtat paket  

Om paketet inte hämtats i tid och kommer i retur till oss förbehåller vi oss rätten att debitera 150:-. Betalning på detta skall ske 20 dagar ifrån fakturadatum.
 

Reklamation

För att reklamera en felaktig eller defekt vara ber vi dig kontakta oss på info@sotarverktyg.se. Då kan vi lösa det på bästa sätt. Vid eventuella tivster i samband med en reklamation följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.
 

Orderbekräftelse

Vid orderläggning skickas ett ordererkännande via e-post. Ordererkännandet är att betrakta som information om innehållet i beställningen. Genomförd beställning innebär att du samtycker till att namn och adress, organisations -alternativt personnummer registreras i vårt kundregister. Om du angett en felaktig mailadress makuleras ordern.
 

Äganderättsförbehåll

Sotarverktyg i Sandviken förebehåller sig äganderätten till det sålda godset tills dess att det är fullt betalt till oss.
 

Om problem uppstår

Skicka e-post till info@sotarverktyg.se om Du får något felmeddelande eller om det uppstår något annat problem när Du använder sotarverktyg.se.
 

Försäljningsvillkor

Gäller från 2021-05-19

Kontakta oss gärna om du har någon fundering!